even voorstellen: Wim Brouwers

 

Even voorstellen: Wim Brouwers (1968, Gorredijk Friesland)

Opgegroeid tussen de meubelen van Gelderland.

In 1974 was ik 6 jaar toen mijn vader de meubelbrache instapte als directeur bij Meubelindustrie Gelderland. Zo zaten wij vaak thuis op prototypen om de kwaliteit en het zitcomfort te testen. Uiteindelijk nam hij het bedrijf Gelderland over van de oprichter meneer Oberman. Na mijn studie aan de HTS heb ik in diverse landen als Denemarken, Duitsland en Engeland ervaring opgedaan bij  relatiebedrijven als Kvadrat, Cor, Interlübke etc.  Met een rugzak vol ervaring ben ik daarna uiteindelijk in het familiebedrijf ingestapt. Met een topproffesional als vader aan mijn zijde, heb ik 10 jaar lang bij Gelderland gewerkt met ontwerpers als Jan des Bouvrie, Henk Vos, Roderick Vos etc. Na overname door een investment fonds ben ik vrijwillig uit het Gelderland bedrijf gestapt en ben zelfstandig verder gegaan op het ondernemerspad. Ook mij heeft het "meubelvirus" te pakken en vloeit dit als bloed door mijn aderen. En in een snel veranderende markt is het meubelvak dynamischer als ooit.

 

Wim Brouwers

Wim Brouwers bij de inrichting van de Flying Blue Golf stand op de KLM open.

Want de markt van kwalitetsmeubelen is krimpende. Dit komt enerzijds door het enorme aanbod uit lageloon landen als China, India, Polen, Roemenie, Litouwen  en anderszijds door minder behoefte om lang met de meubelen te doen. Waar voorheen de behoefte om 20jaar met een meubel te  doen is nu 5-10 jaar gewenst.

Kortom: kwaliteitsmeubelen zijn dus te duur via de traditionele structuur van fabrikant, groothandel en winkel. Het vakmanschap gaat hierdoor verloren in Nederland en omliggende landen als België, Duitsland , België en Scandinavië.

Echter kan door een directe verkoop een veel betere verkoopprijs worden aangeboden waardoor kwaliteitsproducten betaalbaar worden, en dit is mogelijk met het huidige internet waar we als fabrikant rechstreeks met de consument in contact kunnen komen.

Met ervaren vakmensen welke al meer dan 25jaar in de meubelbranche werkzaam zijn vervaardigen en verkopen wij nu direct aan de consument.

 

Mijn vader ,S.Brouwers is jarenlang directeur en later ook eigenaar geweest van Gelderland meubelen, aangezien hij het van dhr KJE Oberman overnam. 

vlnr. KJE Oberman, J. van Helmond, mevr. van Helmond, S.Brouwers

 

Onder de leiding van Brouwers  heeft Jan des Bouvrie in de jaren '90 grote successen mogen beleven met Gelderland , zoals de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5470F in 1990 en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 in 1999. De omzet verdrievoudige explosief in de jaren '90 van 9 naar 30miljoen gulden. 

Jan des Bouvrie, mijn vader S.Brouwers, Mies Bouwman , programma in de hoofdrol

 

Ook was S.Brouwers  hoofdsponsor van het Stedelijk Museum. Bij de tentoonstelling van 100jaar meubeldesign, onder leiding van Luca Delfini is ook een prachtig interieurboek uitgegeven. Hierin zijn de 430 van Jan des Bouvrie  en de 4800 van Henk Vos (vader van Roderick Vos) opgenomen, (mede door de donatie van 200.000€ van S.Brouwers).

S. Brouwers heeft in 1982 het (destijds) europees gepatenteerde stoffeersysteem uitgevonden waar iedere Gelderlandbank nog steeds van voorzien is en zich nog steeds onderscheid van andere meubelfabrikanten. Bekende fabrieken als Cor Duitsland hebben dit systeem in licentie gekocht voor toepassing op hun meubelen. 

 

 

 

Je ouders eren

Je ouders eren - Doen wat verwacht wordt
Het gebruik om de ouders te eren komt in verschillende culturen en levensbeschouwingen tot uiting. In de Chinese cultuur staat het eren van je ouders in het hoogste aanzien.1 De Talmoed stelt dat ouders met extreem ontzag moeten worden behandeld.2 In Nederland en andere Westerse landen zijn er feestdagen in het leven geroepen om de waardering voor ouders uit te drukken.

Veel mensen geloven dat het eren van je ouders een vergoeding is voor de jaren waarin zij jou hebben voorzien van onderdak, voedsel en kleding. En dus wordt de omvang van deze eer bepaald door wat de ouders in die tijd voor jou hebben gedaan.

 

© 2015 - 2020 natuurlijkslapen-boxsprings | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel